sitting, waiting and wishing

Friday, July 29, 2011

x sedap badan...

ok, asalnye agak frustrated x dpt join the fun gi tgk bola live kat stadium...tiket abes satu, xleh cuti ari ni sbb smlm baru cuti pon satu. so kekyoku layan la kat 'stadium' kat umah sesorg. tv wat hal plak, sampai naik sakit tangan mengetuknya br nak kuar gambar. tu pon kdg2 separuh jek grrr....mmg dah time aah. tp ekceli, naseb baek x dpt gi, i got brownies and durian cheesecake order for tomorrow and the weekend. huhu..so sambil nengok bola kat tv yg sewel tu ( every likr 5mins kena ketok!!), sambil whip up 2 batch of brownies - both for tomorrow, order from a colleague and vendor each. dua ketol bakar back to back, tu pon kena tunggu yg first one sejuk sketkan, kuarkan from the tin sbb ade satu je tin that size huhu..lps tu plak, kerjakan plak durian beli kat dpn tesco ptg td. 3 bijik yg selonggok rm10, then lg 2 biji timbang abt rm12. hoho....bukak sumer, letak elok2 lam bekas, after asingkan abt 300gm isik utk one big durian cheesecake! 300gm isi tu byk ye kawant2, dlm sebijik durian nye isi setelah dibuang bijik, aku siap kawenkan dua bijik duyan yg lain kaler dan rase! hmmpphh. by then bola dah finished pon, sedeyla kalaahhh walaupon k.f a.k.a apek main dgn cemerlangnye! harapkan si hadi, gunalan ngan safee sali jek, susah betol nak gol. dah gol pastu bolos lak adehhh...kalau dah terang2 one-to-one keeper ngan shooter, kalau x gol tu kira ajaib laah. nway, pastu aku tukar mode from brownies to cheesecake. chilled durian cheesecake! ni utk k.linda, nak amek sabtu pagi. since kek ni elok chillkan satu hari, dan esok malam plak ade movie date lagik, hehe..so to be safe buat siap2 mlm ni. sabtu nanti leh anta awal2, then wat plak one for jem nak petang sabtu, a mini one for amal. owh and also brownies for amal. kena start awal pagi laa sabtu ni maknenye, if not nanti xleh nak ke mane dah. if smpt sabtu nak gi fabric fanatics bazaar at subang parade, hunting kain for my laptop sleeve. petang lak kol 5 janji nak pass durian cheesecake kat jem at klcc, and hmm ada jogging date at the park..ermmm yg x sure jd ke x ekceli. kalau x jadik, nak lepak starbucks klcc lak lah. ubah agin haha. dah bosan the curve nye starbucks. owh and title kat atas tu, today ekceli feeling kinda weird. perut sakit, cam berangin smcm..rase loya jek dan sakit kepala.kadag badan rase  sakit cam berdenyut-denyut, mata panas..ape pulak la ni...td busy buat brownies n cake cam x perasan sgt, ni lps telan eno ngan 100+ mcm naik loya balik..aaaa...

12:38 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment