sitting, waiting and wishing

Thursday, July 14, 2011

semut jahat!

aa..syahdu gila. smlm right after work terus drive gi jln ipoh, amek custom album da siap. luckily jalan smooth je pg balik, by maghrib dah sampai rawang. ja sket la kat pekan, ramai sgt org benti beli durian! nways...std aa time2 lapa tu, singgah psr malam jap, tp puas round sampai 3 kali satu pon x menarik rase..beli air laici jek minum sampai kembung. hmm..yg sebetulnye, x rase nak mkn bungkus2 ni. kalau kat kampung lain aa..syok balik makan reramai. end up jln plak gi kedai nasi kukus ayam dara, tapau sebungkus, nasi separuh tp ayam besar..haha. at least yg ni for sure sedapnye, kompem. sempat adik ayam dara tu tegus " yg selalu tghari tu, abang ke?" ...aku blurr, " abang? x laa..kawan.apsal ade rupa ke?" budak tu gelak pulak.." x..bukan abang tu, abang ehem ehem.." CESSS..aku gelak jek. canela bleh terlebih blurr. br jek 3 kali makan kedai sama ngan meber berdua (sbb yg lain cuti honeymoon sumer~!) dah kena speculate. ni br budak kedai makan..belom lagi org sekeliling lain. hmm..masalah jugak ni. for all i know sumer pakat assume camtu, makin jatuh la saham gua..tsk2. tp tu lom sapai kisah semut lagik. balik umah, mesi nak mandi2 lu, x best nak makan rase cam crap gell. tp lps mandi lak mcm dah jd penyakit skang, mesti nak baring..pastu waaaa sedar2 da tgh malam. xkan nak bgn makan kot..walaupon perut lapa giler. so dok pk xpelah pagi esok leh bawak ayam dara tu gi opis, makan ngan nasi lemak bungkus, nasi kukus tu buang la kot. tp turun dapur, tgk2 sumer da kena hurung. hmm..xde rezeki. pegi keja dgn perut lapar dan perasaan syahdu. penat2 beratur tunggu ayam goreng; utk bg semut makan....

7:42 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment