sitting, waiting and wishing

Wednesday, July 20, 2011

Hisashiburi no pizza!




lately penyakit asyik tido jek bila kat umah..balik from opis still ade matahari, tp rase cam mandom giler. kalau dulu leh ngadam pc berejam-jam tp now cam malas nak on pon..end up pas mandi2, baring2 pastu tido sapai pagi..monday baru ni pon sama,10jam owh tido. mandom2. so mlm tadi b4 balik dah plan awal2 nak masak. memula smlm ade idea nak wat karipap byk2, pastu leh goreng for breakfast! yg lebih leh freezekan, aa best aa hari2 sarap karipap homemade. tp by petang dtg lak idea nak buat pizza, ni sbb teman org gi domino's la ni tsk. leh jek beli,murah n senang jek, tp sbb dah plan nak masak kan..so balik keja beli bahan2 utk karipap n pizza. tp end up wat pizza jeklaa..buat sendiri tomato base utk pizza tu, which end up berlebih byk giler. ok gak simpan lam fridge, pasni senang nak wat pizza or pasta. crust plak, guna resipi mauripan. rase cam jadik jek naik cantik. tp time bakar tu silap besar x guna loyang biase, aku pi bakar atas loyang berlubang jarang2 tu, direct heat yg melampau bhgn bwh crust jd berkerak plak..last2 before makan tu slice out dulu kerak tu ngan pisau haha. seb baek roti nye tebal, so dah jadi mcm thicn crust pizza lak heh. the homemade sauce is a great success, tambah lak ngan topping mushroom, sausage and mozzarela cheese yg tappuri, mmg agak syokk. 3 keping skali hadap. hmm...sumer bahan ade lagi ni kecuali crust, rase2 mcm leh wat lagi hari ni ke esok ke. yg penting mlm ni pon insyaAllah x tido awal, ade org order cheesecake brownies. pastu ca gatal nak try way lemon meringue cheese cupcakes gak :p

8:26 AM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

that looks good! cantik pulak tu pizza ko.hee..suka! owh mls nk main tepung skang. ;( nk domino kt sini.. :((

By Blogger bopandot, at July 26, 2011 at 2:49 PM  

Post a Comment