sitting, waiting and wishing

Monday, May 16, 2011

jumpe kawan lama di fesbuk!

..or sebenarnye dijumpai kawan lama di fesbuk! not the first time la..previously ade gak start reconnecting with old friends, thnx to fb tp most of the time either aku x ingat or samar2 je pasal org tu, org we've so much moved on that i'd be unsure whether to reconnect or not. selalunye mmg kawan lama tu yg jumpe aku laa, lom lg aku saje2 nak korek fb carik org heh..

so anyway last week, dpt satu mesej kat fb from this dude, tgk nama jek aku dah leh recall - kawan baik sgt2 waktu kecik2 sekolah rendah dulu lam darjah 1~3 gitu. that is sampai la dia n family pindah from kuarters kem sungai besi tpt kitorg duduk dulu. naseb anak2 askar mmg gitu, baru nak gang2, kawan2, tetiba kena pindah..so aku nye friends mmg bersepah and susah nak jumpe balik bila dah besar panjang ni sbbnye lokasi sume randoms.
nway mamat ni dulu rapat giler sbb kitorg neighbour pastu sekelas pulak tu. mak kitorg pon rapat, bak kata mak..kawan2 mengait haha~
yg aku ingat mamat ni dulu lembut2 sikit, tp Alhamdulillah terbukti la tak donat, sbb dlm catch up citer masing2 kat fb tu smpt dia sibuk menjemput ke majlis kahwin dia next month - which clash pulak ngan budak panjang nye nikah, so tak dapek la yek edy. kalau tak clash, mau silap2 mak sibuk ajak pegi ni * jauh tu, Baling kedah nuun*

aku honestly tak ingat details sgt dulu nye citer..tp dia ni siap ingat nama adik2 aku skali..ade lah 2-3 citer kelakar yg dia dok citer - biler tanye kt mak mmg betul rupanye!
siap mintak mak nye no. tepon, mak dia nak tepon katanye...rupenye mmg betul2 dia call - sabtu mlm mak call dgn excited nye baru got off the phone bersembang ngan makcik cah heh..dah 20 years tak dgr khabar berita, ape lah agaknye yg diorg sembang.
aku pon somehow ade gak rase nak jumpe n catch up ngan edy ni, maybe someday. takleh imagine la kan ape nak ckp lps 20 years nye gap, tp since kalau kot email tu mamat ni cam maintain byk cakap jek, so no prob kot, biar dia jek citer haha~

tulah kisahnye..dulu2 phone pon tak pakai sgt, harap nak tulis surat biler nak maintain friends? sekali dua larat laa pastu terus ilang kontek. ade a few friends yg still keep in touch even tho berpuluh tahun tak jumpe..selalu kata nak jumpe tp the truth is bila masing2 dah move on susah nak jumpe. unless betul2 ikhlas la niat nak jumpe tu. harap biler dijemput time weddings pon, pastu pk 2-3 kali nak gi, takut nanti tak kenal sape2 huhu..so kadang2 aku jeles gakla ngan org yg dr kecik sampai ke besar dok tpt yg sama..papehal senang nak nak berkumpul balik.
tak mcm aku skrg, sekolah rendah nye friends mmg bersepah ke mana2..luckily sekolah menengah nye friends nye kankei(=relationship) mmg awesome nye maintain..skali jumpe reunion kecoh sekampung, takde problem la with this group.

i'm glad that nowadays mcm mane busy pon, still no problem nak catch up with good friends. especially with the very few really bestfriends, no need much planning pon ckp2 sikit2 dah jadik plan heh..

side note: cant wait for our lil weekend getaway in PD this coming 28th~29th > amal, yummy-mummy and ayra chang dearests~
shuut..which reminds me, swimming suits tak beli lagik!camne nak layan ayra main pool nih?




12:10 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment